Budownictwo i architektura : Second Second City / Design With Company

Dzięki uprzejmości Design Company + Min Chen Urbana Illinois (140 mil na południe od Chicago), zespół projektantów Design With Company, nawiązał współpracę z Min Chen, aby opracować swój najnowszy projekt Second Second City, który udostępnili nam tutaj w Blogu.
Dodatkowe zdjęcia z ich wizji McCormick Place East z Chicago oraz narracja od architektów można zobaczyć po przerwie.
Ten projekt jest oparty na konkurencyjnych i nakładanych pragnieniach na stronę Centrum Kongresowego McCormick Place w Chicago, tworząc nowe miejsce turystyczne i infrastrukturę do planowania scenariuszy z istniejącej architektury.
Na dachu wykonana jest miniaturowa replika Chicago w rozmiarze 1:25.
Czysty kopiec chroni model, zapewnia przestrzeń dla sztucznego sprzętu pogodowego i tworzy nieoczekiwane wizualne połączenia między obu Chicagos.
Uprzejme projektowanie z firmą + Min Chen W kurhanie model działa jak symulator dla różnych przyszłych scenariuszy.
Konsekwencje globalnego ocieplenia, nowe konstrukcje, trzęsienia ziemi, pożary, uderzenia asteroid, tornada, zamiecie itp.
Są wielokrotnie testowane, podczas gdy obliczane są odpowiednie plany działania.
Z zewnątrz kopiec stanowi nowy miejski punkt orientacyjny wzdłuż jeziora Shore Drive, zapewnia przestrzeń dla nowych działań na brzegu jeziora i przekierowuje widoki przez i wokół istniejącego budynku.
Uprzejme projektowanie z firmą + Min Chen Pragnienie i plan zabezpieczenia nabrzeża dla publicznego dostępu i parków można bezpośrednio przypisać Danielowi Burnhamowi i planowi Chicago z 1909 roku.
W tym czasie przyroda i miasto zostały pomyślane jako odrębne, komplementarne byty.
Zdawało się, że możliwość ucieczki od miasta i natury oczyści ducha i próby napowietrzenia.
tkanina miejska miała pozwolić jej oddychać.
Zastrzyki z natury w ogromnej sztucznej konstrukcji były uważane za lekarstwo na miejskie bolączki.
Ta propozycja aktualizuje tę instrukcję obsługi miejskiej o nowy nienaturalny naturalny punkt orientacyjny.
Chirurgia polepszająca efekt śnieżnej kuli w skali 1/25.
Dzięki uprzejmości firmy + Min Chen Historia projektu oparta jest przede wszystkim na dokumentach z informacjami dla odwiedzających.
Należą do nich mapy, materiały promocyjne i katalogi towarów.
Jest to eksploracja National Geographic o charakterze miejskim, archeologii i antropologii.
Uprzejme projektowanie z firmą + Min Chen Dzięki uprzejmości Design Company + Min Chen
[więcej w: rury pcv do wody, wskaźnik zabudowy, projekt domu filigranowy ]

Powiązane tematy z artykułem: projekt domu filigranowy rury pcv do wody wskaźnik zabudowy